


Limeraakakakku
4 h 40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h 15 min
Haluatko kakkusi raikkaan raakana? Limellä maustettu raakakakku on täyteläisen pähkinäinen, mutta samalla raikkaanmakuinen. Ihana raakakakku on helppo valmistaa etukäteen!
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
4 dl
saksanpähkinöitä
1 dl
pekaanipähkinöitä
2 rkl
hunajaa
4 kpl
kuivattuja taateleita (pienessä vesimäärässä liotettuina)
1/6 tl
suolaa
Täyte
5 dl
cashewpähkinöitä
4 rkl
kookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)
1 1/2 dl
limen mehua
1 dl
hunajaa
1/6 tl
suolaa
Koristeluun
limeviipaleita ja limen kuorta raastettuna
Limeraakakakku – ohje:
- Mittaa pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen. Sekoita ne leikkuuterällä tasaiseksi massaksi.
- Painele taikina silikoniseen tai irtopohjaiseen vuokaan (Ø 20–25 cm).
- Liota täytettä varten cashewpähkinöitä vedessä noin tunti.
- Sulata kiinteä kookosöljy lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa mahdollisimman sileäksi.
- Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Pakasta kakkua vähintään kolme tuntia. Mitä kauemmin kakku on pakastimessa, sitä paremmaksi se tekeytyy. Voit pakastaa kakkua vaikka yön yli.
- Ota raakakakku huoneenlämpöön 15–20 minuuttia ennen tarjoilua.
- Koristele limeraakakakku limettiviipaleilla tai limen kuoriraasteella.
Vinkit!
- Muista pestä limet hyvin, ja valitse luomulimejä jos mahdollista.
- Tuhtia raakakakkua riittää tavanomaista pienempikin pala.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat